description

Inaugurated in 2009, the brand museum was looking for a new life.

The space allocation was entirely changed with the creation of a cooking workshop, a coffee, a shop and a green parvis. The museographical route is accentuated by installations, for example with the impressive cloud made of 3 000 slices at the entrance and in the trophy room with specific cows.

The story of the brand with the notorious red cow is told under the stone vaults in the caves. Six bright blocks chronologically tell you how the logo was created, how the brand got famous, and its development worldwide – each time presenting you with visuals and archived items. When going upstairs, visitors can discover the current Bel Group with models and animated clips that show the manufacturing of the slice of cheese and the variety of products across the world.

données

  • Name : VQR
  • Client : Groupe BEL
  • Place : Lons-le-Saunier
  • Set delivery : 2018
  • Mission : Full
  • Surface : 2 000 m²
  • Architects : Encore Heureux
  • Team : EVP (structure) + Innovation Fluides (fluids) + BASE (landscape) + ATEC (economist) + Ph. Almon Concepteur Lumière (light) + De Valence (graphism)

localisation

Maison de la Vache Qui Rit, Rue Richebourg, Lons-le-Saunier, France